Forumul national al oraselor 26 - 27 Mai 2015

HOTEL ATHENEE PALACE HILTON, BUCURESTI

Cristiana Tăutu

Cristiana Tăutu

Proiectul Calup s-a născut din inițiativa unui grup de tineri profesioniști aflați în procesul dificil de găsire a unui spațiu atractiv și accesibil pentru a organiza evenimente culturale.

Inspirat de fenomenul open house, Calup a propus adaptarea acestuia ca soluție de reactivare a spațiilor nefolosite din oraș. Prin intervenții temporare, în ultimii doi ani am făcut propuneri sustenabile de activități posibile care pun în valoare spațiile și înțeleg provocările contextului actual local. Evenimentele noastre ne-au dat ocazia sa fim o platformă si pentru artisti, arhitecți si designeri care și-au concentrat eforturile pentru a pune spațiile populate în valoare.

În prezent dezvoltăm o rețea de profesioniști din domenii diverse, proprietari de spații vacante și proiecte interesate de spații alternative. Rolul acestei rețele este de a crea legături interdisciplinare și de a încuraja colaborările dintre industriile creative și afacerile responsabile social în vederea dezvoltării unor soluții alternative și sustenabile pentru reactivarea spațiilor neutilizate din oraș.

Scopul principal al proiectului este crearea unei comunități solide, active și implicate în procesul de regenerare urbană.

Vezi website