Forumul national al oraselor 26 - 27 Mai 2015

HOTEL ATHENEE PALACE HILTON, BUCURESTI

Oana Preda

Oana Preda
director CeRe

Grupul de Initiativa Civica Callatis-Drumul Taberei este un grup informal de cetateni format in 2010 in cadrul programului de organizare comunitara desfasurat de CeRe. Incepand cu toamna anului 2011, grupul a demarat o campanie de advocacy pentru a convinge Primaria Sectorului 6 sa reamenajeze Parcul Istru din Drumul Taberei și locul de joaca din cadrul acestuia.

Grupul a colectat nevoile si ideile vecinilor lor cu privire la modernizarea parcului, au realizat un plan de reamenajare a parcului, au colectat semnaturi de sustinere de la 80 de vecini și au depus semnaturile, impreuna cu o cerere oficiala la Administratia Domeniului Public (APDU) si la Consiliul Local Sector 6. Pentru ca cererea lor nu a fost urmata de actiune din partea administratiei, grupul a organizat un eveniment public prin care si-a propus: sa aduca impreuna locuitorii cartierului si sa se foloseasca de prezenta acestora pentru a pune presiune si a obtine un raspuns pozitiv de la autoritatile publice invitate la eveniment. Aproximativ 100 de persoane – copii, parinti si bunici – toti sustinatori ai modernizarii parcului, au participat la eveniment. Imediat dupa eveniment, a urmat o intalnire fata in fata cu autoritatile responsabile. Aceasta s-a incheiat cu un raport semnat care includea promisiunile facute de autoritati.

Au urmat presiuni pe marginea bugetului local: Grupul a cerut ca reamenajarea Parcului Istru sa fie inclusa in buget si ca lucrarile sa demareze cat mai repede cu putinta.

In final, pe 8 aprilie 2012 au inceput lucrarile propriu-zise de modernizare a Parcului Istru.

Grupul Callatis a reusit sa convinga autoritatile publice sa ia in considerare planul lor de amenajare a parcului. Cele mai multe dintre cererile grupului de initiativa au fost puse in practica, iar dupa noua luni de demersuri, locuitorii zonei beneficiaza de un loc de joaca modernizat, de un teren de fotbal si unul de baschet si de imbunatatiri ale spatiilor verzi.

Vezi website